İnstagram Hesap Güvenliği Nasıl Sağlanır?

İnstagram Hesap Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Instagram'da Hesap Güvenliği Nasıl Olmalıdır?

Popüler paylaşım sitesi Instagram'da kullanıcı hesabınızın güvenliğini sağlamak için dikkat etmeniz gereken bir dizi detay bulunuyor. Özellikle instagram takipçi artırma amacıyla kullandığınız güvenilir olmayan yöntemler hesabınızın güvenliğini tehlikeye atabilir. Almanız gereken tüm önlemleri sizin için listeledik.

Telefon Numaranız Gizli Değil!

Her ne kadar Instagram gizlilik politikasında, profilinize girdiğiniz telefon numaranızın gizli kalacağı belirtilse de, telefon numaranızla arama yapılarak profilinize rahatlıkla ulaşım sağlanabilir. Bunu istemiyorsanız numaranız kısmını boş bırakın.

Konum Eklerken İki Kere Düşünün.

Sosyal medyada konumunuzu paylaşmak çoğunlukla masum gibi görünse de istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Örneğin tatil fotoğrafınızda şehir dışından konum bildirimi yapmanız evinizin boş olduğunun ilanıdır ve bilmeden risk alıyor olabilirsiniz. Sanal dolandırıcılık yöntemlerinin çok çeşitli olduğu günümüzde daha temkinli hareket etmekte yarar var.

Gizlilik Ayarlarınızı Kontrol Edin.

Fotoğraflarınızın instagram'da gizli olması yeterli değildir. Eğer hesabınızı diğer sosyal medya hesaplarınızla linklemişseniz, bu durumda fotoğraflarınızın görünmemesi için ilgili sitelerin gizlilik ayarlarının da aktif olması gerekir.

Gizli Hesap Tercih Edin.

Profilinizi ayarlar-hesap sekmesinden gizli hesap haline getirerek istenmeyen paylaşımları engelleyebilirsiniz. Reklam, tanıtım, satış, marka profilleri için elbette bunu önermiyoruz.

Gerçekçi Olmayan Linklere Tıklamayın.

Güvenilir olmayan takip vaatleri, profiline kim bakmış, gizli hayranlarını öğren gibi asılsız vaatler içeren linkler kötü amaçlı yazılımlar içerir ve hesabınızı ele geçirmek amaçlıdır. Güvenilir olmayan hiçbir bağlantıyı tıklamayın.

Üçüncü Parti Yazılımlara Dikkat!

Bazı yazılımlar yine gerçek dışı vaatlerle profilinize erişim imkanı sağlayabilir, sizin izniniz olmadan hesabınızdan otomatik takip  ve paylaşım yapabilir, sıradışı hareketliliğe sebep olabilirler. Bu durumda instagram şifrenizi otomatik değiştirir ve telefon doğrulaması yapmadan hesabınıza tekrar erişemezsiniz. Yabancı ve güvenilmez her tür yazılımdan uzak durmakta fayda var.

Abartılı Sayıda Etiket Kullanmayın.

Abartılı etiket sayıları Instagram tarafından spam olarak algılanabilir ve hesabınız kapanabilir. Daima gerekli sayıda, yeterli etiket kullanın.

Aynı İp'den Çok Sayıda Hesap Girişi Yapmayın.

Instagram hesaplarınızın spam olduğunu düşünerek hesabınızı kapatabilir.

Yeni Profile Link Eklemeyin.

Instagram yeni profilleri ilk olarak spam kapsamında değerlendirir. Eğer direkt olarak sosyal medya hesaplarınızın linklerini verirseniz reklam amaçlı hesap olduğu algısı oluşabilir. Devamında agresif yorumlar ve takipler gelirse de hesabınız kapatılıyor.

Güvenilir Olmayan Takipçi Sitelerine Giriş Yapmayın.

İnstagram takipçi hilesi, instagram takipçi artırma yöntemleri gibi başlıkları kullanarak profilinize sızmayı amaçlayan kötü amaçlı sitelere karşı dikkatli olun.

2017-08-19 19:47:09

İlginizi çekebilecek diğer yazılar

İnstagram Kullanıcılarına Müjde

İnstagram Kullanıcılarına Müjde

Popüler sosyal paylaşım ağı olan instagram, çok yakında kullanıcılarını sevindirecek yepyeni bir özellikle geliyor. İnstagram uygulaması, yeni dönemde canlı yayın platformuna

Ücretsiz İnstagram İzlenme/Görüntülenme Hilesi

Ücretsiz İnstagram İzlenme/Görüntülenme Hilesi

Web sitemize yakın zaman içerisinde gelen güncelleme ile youtube üzerinde gelen güncelleme sonucu olan görüntülenme sayınızı arttırabilir hale geleceksiniz. Kısa zaman içerisinde hızla gelişen

İnstagram Yorum Hilesi

İnstagram Yorum Hilesi

İnstagram Yorum Hilesi Nedir? Sizlere daha önce anlattığımız beğeni hilesi, takipçi hilesi ile aynı mantıkta çalışan bir sistemdir. Kısacası hile yöntemi ile paylaştığınız fotoğraflara