Dünyada Sosyal Medya Kullanan Kaç Kişi Var ?

Dünyada Sosyal Medya Kullanan Kaç Kişi Var ?

FacebookTwitterInstagramSnapchat ve Linkedln derken sosyal medya hayatımızın önemli bir parçası haline geldi.

Hootsuite ve We Are Social tarafından açıklanan yeni rapora göre, şu anda dünyada 3 milyar aktif sosyal medya kullanıcısı var! Yani dünya popülasyonunun yaklaşık %40‘lık bir bölümü bu platformları kullanıyor diyebiliriz.

Sosyal medya kralları kim?

Sadece sosyal ağları değil mesajlaşma uygulamalarını da kapsayan raporun sonuçlarına göre Facebook açık ara liderliğini sürdürüyor. Hemen ardından ise YouTubeWhatsApp ve FB Messenger geliyor.

Facebook‘un aylık aktif kullanıcıs sayısı 2 milyar iken, YouTube 1.5 milyar aylık aktif kullanıcı sayısına ulaşmış durumda.

Ağustos 2017 verilerine göre dünyada şu anda 3.8 milyar internet kullanıcısı bulunuyor. Sosyal ağları kullanan 3 milyar kişi olduğunu düşündüğümüzde, internet kullanıcılarının büyük çoğunluğu sosyal medya kullanıyor diyebiliriz.

Sonuç olarak eğer Facebook veya Twitter’da çok vakit geçiriyor ve kendinizi mutsuz hissediyorsanız, yalnız olmadığınızı bilmenizde fayda var. Ancak yine de vakti daha verimli geçirmek için olabildiğince sosyal ağ kullanımını azaltmakta fayda var. Zira yayınlanan raporlar sosyal ağların bizi daha mutlu değil, aksine mutsuz yaptığını gösteriyor.

2017-09-06 03:12:55

İlginizi çekebilecek diğer yazılar

İnstaVevo İle Fenomen Olabilirsiniz

İnstaVevo İle Fenomen Olabilirsiniz

En çok kullandığımız sosyal medya instagram hayatımızın büyük bir yerini kapsamaktadır. Insanların popülarite ve cool luğu sosyal medyada aldığı beğeni yorum ve takipçi sayısına göre

İnstagram Takipçi Hilesi

İnstagram Takipçi Hilesi

İnstagram Takipçi Hilesi Ne İşe Yarar Sosyal Medya Siteleri arasında belki de şuan da lider konumda olan İnstagram sadece bazı kesime hitap etmeyip sanatçısından, sporcusuna, müzisyeninden,

İnstagram Kullanıcılarına Müjde

İnstagram Kullanıcılarına Müjde

Popüler sosyal paylaşım ağı olan instagram, çok yakında kullanıcılarını sevindirecek yepyeni bir özellikle geliyor. İnstagram uygulaması, yeni dönemde canlı yayın platformuna